DİYARBAKIR / BİSMİL - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ

Proje kapsamında öğrencilerle birlikte Dede Korkut Hikayeleri kitabı sınıf ortamında incelendi. Eser hakkındaki izlenimler ve düşünceler paylaşıldı.

Anlamını Bul Etkinliği:

-Türkçe öğretmenleri tarafından sınıflarda “Anlamını Bul Etkinliği” yazı tahtasında gerçekleştirildi.

-Öğrenciler, eserin içeriğini anlama ve yorumlama yeteneklerini geliştirmeye teşvik edildi.

18-01-2024

Hatırlatmaca Etkinliği:

-Tüm sınıflarda “Hatırlatmaca Etkinliği” çerçevesinde belirlenen kelimelerle başka kelimeleri çağrıştırmayı hedefleyen bulmaca çözme çalışmaları yapıldı.

18-01-202418-01-2024

Anahtar Kelimelerle Hikaye Yazma Çalışması:

-Dede Korkut Hikayeleri eserinden alınan anahtar kelimelerle öğrencilere hikâye yazma çalışması yapıldı.

-Öğrenciler, dil zenginliğini kendi ifadeleriyle kullanma yeteneklerini geliştirdiler.

18-01-202418-01-2024

Genel Değerlendirme:

-Birinci dönemde gerçekleştirilen faaliyetler, öğrencilerin dil zenginliği, kültürel değerler ve Türkçe konusundaki farkındalıklarını artırmaya yönelik etkili bir şekilde planlandı ve uygulandı.

-Öğrencilerin katılımı, etkinliklere olan ilgi ve başarıları, projenin amacına ulaşmasında olumlu etkiler göstermektedir. İlerleyen dönemlerde benzer etkinliklerle bu başarıların sürdürülmesi planlanmaktadır.

Yayın: 18.01.2024 - Güncelleme: 18.01.2024 12:40 - Görüntülenme: 70